Műszaki átadás


Április 15-én, pénteken került sor a Magtár Közösségi Ház belső udvarában álló volt lakóépületben kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér műszaki átadására.

A Kulturális és Környezeti Értékvédő Egyesület, Kazár Község Önkormányzatának támogatásával, 2009 októberében nyújtotta be pályázatát az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítására és működtetésére igénybe vehető támogatásra. Két sikeres fordulón túljutva, 2010 áprilisában kapták kézhez a támogató határozatot, a megítélt támogatás összege bruttó 54.084.000. forint. Ennek nagy része a beruházás megvalósítását, 6,5 millió forint pedig a működtetés biztosítását szolgálja majd az első három évben.

A fejlesztés keretében a Diófa u. 13. szám alatti, önkormányzati tulajdonú épület felújítása, akadálymentesítése és funkcióknak megfelelő bővítése valósult meg, nettó 473,54 m2 területen. Az épület homlokzatát már korábban felújították, az elektromos rendszer azonban átalakításra és felújításra szorult, és szükség volt az épületgépészeti rendszerek kiépítésére is.

Az épületben a tetőtér beépítésével tanácsadó- és civil irodákat, fogadó helyiséget, közösségi és kiállító teret, ifjúsági klubot, információs pontot és könyvtár helyiséget alakítottak ki, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel. A működéshez szükséges eszközök, bútorok, berendezések egy része már a pályázó és az együttműködő civil szervezetek rendelkezésére áll, a még hiányzó eszközök a projekt keretében kerülnek beszerzésre.

A terveknek megfelelően a jövőben ebben az épületben működik majd a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat információs pontja, lesz közösségi internet hozzáférés és Teleház is. Az IKSZT otthont ad majd a civil szervezeteknek, valamint a település ifjúsági, egészségfejlesztési, valamint kulturális és szabadidős programjainak.

A kivitelező, a Tarnavölgye 2008 Építő és Szolgáltató Kft. a tervezett időpontra fejezte be a munkát.

vissza a hírekhez


Amennyiben ön egyetért egyesületünk célkitűzéseivel, elégedett a munkánkkal és támogatni kívánja programjainkat, kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a
KULTURÁLIS és KÖRNYEZETI ÉRTÉKVÉDŐ EGYESÜLET javára.
ADÓSZÁMUNK: 18641080-1-12