Hagyományok Portája - gőzerővel folyik a munka


Gőzerővel folyik a Hagyományok Portájának kialakítása Kazáron. A megvalósítására az ÚMPV III. tengelyének "vidéki örökség megőrzése" jogcímére benyújtott pályázatával nyert támogatást a kazári Kulturális és Környezeti Értékvédő Egyesület. A beruházás június elsején indult.

A projekt célja a palóc népi, kulturális, kézműves és gasztronómiai hagyományok felelevenítése.

A fejlesztés a község egyik helyi védettség alatt álló épületének külső-belső felújítását és korszerűsítését, új funkcióknak megfelelő átalakítását foglalja magába. Az eredeti stílusjegyek megőrzése érdekében a homlokzaton nagy átalakításokat nem végeznek, a legfontosabb cél a két épületszárny egységessé tétele. Az épületet - az előírásoknak megfelelően - akadálymentesítik és vagyonvédelmi rendszert is kiépítenek. Mivel a porta elsősorban hagyományőrző és helytörténeti előadásoknak, kézműves foglalkozásoknak, termékbemutatóknak, kóstolóknak ad majd otthont, tárgyaló helyiséget, ahhoz kapcsolódó vizesblokkot, kézműves szobákat és kézműves raktárhelyiségeket alakítanak ki. Jelenleg a belső munkálatok zajlanak.

A beruházás befejezésének határideje: 2010. december 2.

vissza a hírekhez


Amennyiben ön egyetért egyesületünk célkitűzéseivel, elégedett a munkánkkal és támogatni kívánja programjainkat, kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a
KULTURÁLIS és KÖRNYEZETI ÉRTÉKVÉDŐ EGYESÜLET javára.
ADÓSZÁMUNK: 18641080-1-12