Hagyományok Portája - megkezdődtek a munkálatok


A Kulturális és Környezeti Értékvédő Egyesület 2009-ben sikeres támogatási kérelmet nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatás jogcímre, így 46 millió Ft támogatást nyert a "Hagyományok Portája" című projekt megvalósítására.

A fejlesztés a 74-75. helyrajzi számon található épület - mely korábban a Mackó- és babakiállításnak adott otthont - külső-belső felújítását és korszerűsítését, új funkcióknak megfelelő kialakítását foglalja magába.

A közbeszerzési eljárás lezajlott, a nyertes kivitelező az Univerzál Építő és Szolgáltató Kft. (Szécsény) lett. 2010. június 1-jén a munkálatok megkezdődtek, megtörtént a munkaterület átadása.

Az eredeti stílusjegyek megőrzése és a helyi védettség miatt a tervezett átalakítás során a homlokzaton nagy átalakítások nem történnek, csak a két épületszárny egységes kialakítására, az eredeti állapotok visszaállítására való törekvés jelenik meg. A kis fehér épület jelenlegi formájában teljesen használhatatlan, mivel állapota leromlott és veszélyes, de a nyugati épületszárny is felújításra szorul. A projekt keretében tárgyaló helyiség, ahhoz kapcsolódó vizesblokk, kézműves szobák és kézműves raktárhelyiségek kerülnek kialakításra, valamint megvalósul az épület akadálymentesítése és a vagyonvédelmi rendszer kialakítása is. A nyitott szín alatt és az udvarban összesen 4 darab kemence kerül elhelyezésre a rendezvények és a programok kiszolgálása érdekében. A meglévő rossz állagú kerítés elbontásra kerül, új kerítés és kapu készül.

A beruházás még az idén megvalósul: a projekt befejezésének határideje 2010. december 2.

vissza a hírekhez


Amennyiben ön egyetért egyesületünk célkitűzéseivel, elégedett a munkánkkal és támogatni kívánja programjainkat, kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a
KULTURÁLIS és KÖRNYEZETI ÉRTÉKVÉDŐ EGYESÜLET javára.
ADÓSZÁMUNK: 18641080-1-12